Hvad er ERP
ERP står for Enterprise resource planning
Hvad er ERP?
Enterprise resource planning, forkortes til ERP
Hvad er ERP egentlig? ERP er et stykke software, som samler hele din virksomhed i ét program. Det betyder blandt andet: salg, ordrebehandling, pluklister, indkøb, produktion, lagerstyring, forsendelse/logistik, fakturering osv. Bliver samlet et sted.
I de fleste systemer i dag, kan man selv tilkøbe de moduler man har behov for.
Er økonomi / regnskabssystem det samme som et ERP system?
Man omtaler også ERP systemet som et økonomisystem eller regnskabssystem, dog er ERP systemet oftest større og mere omfattende.
Modulerne der kan indgå i et ERP system
ERP systemet kan samle og håndtere alle din virksomheds afdelinger, et sted.
Modulerne i et ERP system kan være:
– Produktion
– Lager
– Forsendelse
– Økonomi og regnskab
– Indkøb
– Ordre håndtering

Hvilket skal du vælge?
Det spørgsmål bliver vi ofte stillet, og det kan være svært at svare på når vi ikke kender til din virksomhed og dens behov. Men der er nogle overvejelser du kan gøre dig, hvis du går med tankerne om at anskaffe dig et ERP system.
Hvilket behov har du og din virksomhed til et økonomisystem / ERP system? Dette spørgsmål skal du stille dig selv, for at spore dig ind på hvilket system der kunne være ideelt for jer.
Hvis du ikke ved hvor du skal starte, så kan du læse vores 6 punkters guide til ERP valg her.
Vi kommer her med et udpluk af de systemer vi kender, nogle af disse arbejder vi ikke i.
Dem vi arbejder i, kan du læse mere om ved at klikke på navnet.
Små og mellemstore systemer:
E-conomic
Uniconta
Microsoft Dynamics Business Central
SAP One
Større systemer:
Microsoft Dynamics F&O
SAP
Visma.net
ERP-systemet kan håndtere dine aktiviteter fra første kontakt med kunden til afslutning af projekt og fakturering i ét og samme program. Og det er uanset om du er konsulent, har en webshop, en produktionsvirksomhed, en håndværkerforretning eller noget der midt i mellem.
Langt de fleste ERP-systemer kan tilpasses til lige netop din virksomhed og behov. F.eks. vil mange produktionsvirksomheder have behov for automatisere forskellige processer i virksomhedens flow, hvor en konsulent- eller servicevirksomhed kan have behov for andre funktioner som eksempelvis CRM og projektstyring.