Hvad er ERP?

ERP eksperter

Hvad er ERP? ERP står for ‘Enterprise Ressource Planning’​

ERP er et stykke software, som samler hele din virksomheds aktiviteter i ét program: salg, ordrebehandling, plukkelister, indkøb, produktion, lagerstyring, forsendelse/logistik, fakturering osv.

Er økonomi- og regnskabssystem det samme som ERP-System?

Mange omtaler også ERP-systemet som Økonomisystem eller regnskabssystem – men ERP er langt mere omfattende, og fokuserer på langt mere end økonomi, salg og bogføring, som groft sagt er det, som økonomisystemer og regnskabsprogrammer behandler.

Hvilke virksomheder bruger ERP-systemer?

ERP-systemet kan håndtere dine aktiviteter fra første kontakt med kunden til afslutning af projekt og fakturering i ét og samme program. Og det er uanset om du er konsulent, har en webshop, en produktionsvirksomhed, en håndværkerforretning eller noget der midt i mellem.

Langt de fleste ERP-systemer kan tilpasses til lige netop din virksomhed og behov. F.eks. vil mange produktionsvirksomheder have behov for automatisere forskellige processer i virksomhedens flow, hvor en konsulent- eller servicevirksomhed kan have behov for andre funktioner som eksempelvis CRM og projektstyring.

Mindre ressourcespild – mere omsætning

Et ERP-system betegnes også som et forretningssystem, der er hjertet i en virksomhed og som er fundamentet, der samler langt de fleste af virksomhedens processer.

Er dit ERP-system opsat korrekt, kan det spare din virksomhed for mange penge. Vi har flere kunder, der har kunnet reducere deres produktionstid, formindske ressourcespild og stadig kunnet håndtere en fordobling af omsætningen, fordi deres forretningssystem skabte et bedre flow mellem de forskellige aktiviteter, der kunne automatiseres og dermed frigive tid til at håndtere andre opgaver.

Support

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.