6 punkter, der ruster dig i valg af nyt ERP-system


Valg af ERP-system
Du står overfor at skulle vælge dit nye ERP-system og det kan være en ret stor opgave at stå med selv – uanset om du har prøvet det før eller ej.
Derfor har vi har lavet en kort guide til dig, der kan hjælpe dig med at skabe et overblik for dig selv.
Listen består af 6 punkter, der skal sikre dig, at du ikke ender ud med et system, der ikke lever op til dit behov – eller at du ender med at betale for meget mere, end hvad du reelt har behov for.
Find et papir eller et Word-dokument frem og sæt god tid af til at gennemgå de 6 punkter.
6 punkter, der ruster dig i valget af dit nye system
Proces
Start med at gennemgå en ordre fra optagelse til forsendelse/afslutning og skriv de enkelte arbejdsgange ned. Herefter ender du ud med et overblik over hvilke systemer, processer og opgaver, der er i din virksomhed.
Krav
Lav en liste over hvilke funktioner du har brug for her og nu, om 1 år og om 3 år. Del gerne listen op i ‘need to have’ og ‘nice to have’.
Brugere
Hvor mange brugere og moduler skal systemet håndtere nu, om 1 år og om 3 år?
Automatisering
Hvad er i dag automatiseret, hvad er vigtigt at få automatiseret og er der funktioner, du gerne vil have automatiseret på sigt?
Kompleksitet
Dette punkt kræver også at du er lidt kritisk og objektiv. Har I de nødvendige kompetencer i virksomheden lige nu, til at håndtere et avanceret ERP-system, eller skal det nye system være mere enkelt? Og hvor meget tid kan I helt reelt sætte af til at implementere, administrere og opdatere det nye system?
Leverandør
Vælg den rigtige leverandør, der passer til jeres virksomhed. Hvad er vigtigt for dig i forhold til leverandøren af jeres nye system – skal det være en lokal virksomhed, har du krav til service, support osv.?
Klar til møde med forhandlere
Når du har gennemgået de 6 punkter, har du et overblik, som du kan gå videre med, når du skal undersøge de forskellige systemer og holde møder med de forskellige udbydere/forhandlere.
Du er langt bedre rustet, når du er klar over processer, absolut nødvendige funktioner, kompetencer, tid osv., når du sidder til møder eller henter tilbud.
Tip: Mange ekstra-funktioner er ikke nødvendigvis godt – særligt hvis du slet ikke har brug for dem. Støt dig op ad dine lister for nødvendige funktioner. Det kan i sidste ende spare dig penge.