Fordele og ulemper ved ERP-systemer

At skulle implementere et ERP-system i en virksomhed, er en stor og vigtig beslutning. Der går mange overvejelser forud for implementeringen af det nye system. 

Systemet er et du, og dine kollegaer, kommer til at bruge i mange år fremover. Derfor er det vigtigt at kende til de fordele og ulemper, der kan være ved at implementere et ERP-system. 

Med så meget viden som muligt, får du mulighed for at træffe de bedste valg, og samtidig være opmærksom på, hvor der kan opstå fejl. 

Herunder kan du få et overblik over fordele og ulemper.

Vedligehold og opdateringer

I dag er der ikke mange ulemper ved ERP-systemerne. Der er naturligvis fordele og ulemper ved hver enkelt system, der er afgørende for, hvad der passer til din virksomhed.

Når du har fundet det system, der passer til din virksomhed, så kan der være omkostninger til vedligehold og opgraderinger. De er med til at sikre, at du bliver ved med at få det optimale ud af dit ERP-system – også efter flere år.

Omkostninger

Omkostningerne til support, service og opgraderinger vil igen afhænge af hvilket system og leverandør/partner, du vælger. Derfor er vigtigt, at du også undersøger grundigt, hvad de efterfølgende omkostninger vil være – og det kan være en rigtig god idé, at hente tilbud fra flere forskellige leverandører.

Vil du have mere viden om ERP-systemer, inden du kaster dig ud i valg og implementering? Så kan du helt gratis hente viden og inspiration på vores blog.

Du er også meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak, eller booke et gratis møde.

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.