ERP FAQ

Få svar på valg af ERP-system forskellene alternativer til C5 fordele og ulemper

Ofte stillede ERP-spørgsmål

Når det kommer til valget af et nyt ERP-system, så vil du oftest have en del spørgsmål til valg, implementering, opgradering osv.

Vi har her på siden samlet svar på en del af de spørgsmål, som vi oftest får fra vores kunder. Dyk ned i vores ERP FAQ herunder.

Finder du ikke svaret på dit/dine spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

ERP FAQ:

Vi forstår, at det kan være et stort valg at skulle vælge ERP-system.

Det er vigtigt at tage din virksomheds behov i betragtning, og samtidig vurdere hvad jeres fremtidsplaner er. Herefter skal du vurdere, hvad dit budget er, og om du selv kan styre projektet.

Her kan du læse mere om, hvordan du vælger det bedste ERP-system til din virksomhed.

ERP står får Enterprise Resource Planning.

Et ERP-system er altså et system, som hjælper virksomheder med at planlægge og overskue ressourcer og processer.

Læs meget mere om, hvad ERP vil sige her.

Hvis du har købt din licens, således at den først udløber om noget tid, så har du selvfølgelig lidt tid at løbe på. Er din licens ved at udløbe, skal du til at overveje dine muligheder nu.
Du skal overveje, hvilke behov du har – nu og på sigt – og hvordan disse kan varetages i et nyt ERP system.
Herefter kan du kontakte os, så vi kan rådgive dig til at tage det bedste valg for lige netop din virksomhed.

Der er mange fordele ved at implementere et ERP-system i virksomheden. Bl.a. får du større overskuelighed over processerne, nem datadeling og ikke mindst kan du spare tid og penge i det lange løb.

Læs om fordele og ulemper her.

Gode alternativer til din C5 kan enten være Uniconta eller Microsoft Business Central. Disse to ERP-systemer minder om din C5, og det vil ikke tage dig lang tid at vænne dig til det nye.

Du kan læse mere om alternativer til C5 her, Uniconta her eller Microsoft Business Central her.

Du skal starte med at vurdere, om din virksomhed er moden til at få et nyt ERP-system. Modenheden kan bl.a. vurderes ud fra:

  • Tiden til at teste og implementere et nyt system.
  • Hvilke kompetencer der er i virksomheden, til at implementere, drive og vedligeholde et nyt ERP-system

Vi har samlet 6 punkter, der ruster dig i valget af ERP-system. Læs det her.

Måske kan dit ERP-system ikke længere udføre de opgaver, du har behov for, og det trænger til at blive opgraderet til dine processer. Systemet kan også opgraderes således, at dets ydeevne bliver hurtigere, så det kan udføre dine opgaver mere effektivt.
Du kan læse mere om opgradering og valg af ERP-system her.

Et ERP-system kan styre alt fra din produktion til HR og løntimer. Det kan effektivisere din hverdag, reducere dit ressourceforbrug og spare dig mange penge på længere sigt.

Desuden skal din virksomhed leve op til den nye bogføringslov, hvilket bl.a. betyder, at I skal bogføre digitalt. Læs mere om den nye bogføringslov her.

Du kan læse mere om, hvorfor du derudover bør erhverve dig et ERP system her.

Måske har du nu en AX 2012 og har hørt meget om Dynamics 365 og dets muligheder. Og måske tænker du, at du bør overveje at skifte.


Ja, Dyn365 kan mange ting, men er du fuldt ud tilfreds med dit nuværende system, så kan du sagtens køre videre med det. Det kræver noget at skifte til Dynamics365, og du skal have tiden og pengene til at lave skiftet.

Vil du gerne læse mere om Dynamics 365, så kan du gøre det her. Microsoft Dynamics 365 F&O and AX 2012

Uniconta er et brugervenligt og overskueligt online system til små og mellemstore virksomheder. Uniconta har de moduler og funktioner, du har brug for her og nu, men giver dig samtidig mulighed for at udbygge, når dine virksomhed og behov vokser.

Læs mere om Uniconta her.

For at få mest muligt ud af dit ERP-system er det vigtigt, at alle dine processer er integreret i systemet. Har du svært ved at få styr på dine processer, så kan vi hjælpe dig med at få overblik over dem.

Du kan læse mere om ERP-projektledere med stor proceserfaring lige her.

Vi stiller gerne en erfaren projektleder til rådighed, som kan sikre, at implementeringen af dit ERP-system bliver gennemført med succes.


Du kan læse mere om ERP-projektledere her og os her.

Skal du vælge ERP-leverandør og har allerede fået flere tilbud, men er i tvivl om, hvilket tilbud der er bedst, og hvilken leverandør der har dine interesser for øje?
Så lad os stå for din leverandørvurdering, hvor vi sammen med dig gennemgår tilbuddene og giver dig et godt overblik over, hvad de egentlig tilbyder. Ud fra vores rådgivning og samtaler med dig/jer, kan du så tage et fornuftigt valg for dig og din virksomhed.

Læs mere om vores leverandørvurdering her.

Vi har erfaring med mange forskellige brancher, og derudover har vi et bredt netværk af eksterne konsulenter , som har erfaring fra flere forskellige brancher. Derfor er vi altid i stand til at finde en dygtig person, som har erfaring med din branche.

Skulle du alligevel være i tvivl eller har du spørgsmål, du ønsker at drøfte, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak og høre til vores erfaring med din specifikke branche.

Her kan du se et lille udpluk af nogle af de kunder, vi har hjulpet.

En ERP-konsulent kan tilbyde flere forskellige ting til din virksomhed. Vores konsulenter arbejder primært med support, tilpasninger og opsætninger af ERP-systemer. Ved at hyre en konsulent får du mulighed for at få gennemgået dit system fra ende til anden.

Med en ERP-konsulent er du i sikre hænder.

Du har måske allerede fået en masse at vide om ERP-systemer; hvilke der er bedst, og hvad de kan gøre for din virksomhed. Der er mange holdninger derude – nogle mere eller mindre brugbare.

Mangler du noget fakta, så har vi her lavet en faktaside, hvor du kan læse om nogle af de områder, hvorpå ERP-systemet kan optimere din virksomhed.

Tilskuddet fra SMV:Digital kan bruges til at digitalisere din virksomhed. Det kan bl.a. være ved at implementere et ERP system og ved at få rådgivning om valg af system til din virksomhed.
Læs mere om SMV:Digital-tilskudspuljen her: SMV:Digital tilskudspuljen – Sådan kan du bruge tilskuddet (periti.dk)

Erhvervsstyrelsen har ved årsskiftet til 2024 offentliggjort en fortegnelse over digitale standard bogføringssystemer. Heri kan du finde registrerede digitale bogføringssystemer, som lever op til lovkravene.

ERP-systemer som Uniconta, Microsoft Business Central, Dynamics m.fl. fremgår af listen.

Se listen her.

Book et uforpligtende møde

Den første time er gratis.

Fandt du ikke de svar, du leder efter i vores ERP FAQ?

Eller har du brug for, at vi tager et kig på netop din virksomheds behov og netop dine spørgsmål?

Book et møde. Så kommer vi ud til jer til en uforpligtende snak.

Du kan booke et møde her eller ringe 8630 9302.

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.