Implementering af ERP system

implementering af ERP

Når implementering af ERP system skal foreså, så er der mange ender der skal samles et sted. Og det er vigtigt at du har sat nok tid og ressourcer af til det. I dette blogpost vil vi gennemgå nogle af de elementer der hører med til implementeringen af et ERP system.

Vælg det rigtige system.

Det hele starter når du skal til at vælge nyt ERP system. Det er vigtigt at du får valgt det system der passer til din virksomhed, og ikke går på kompromis med prisen. Når du skal til at vælge system, er der nogle overvejelser du bør tage:
– Hvad er dine behov?
– Hvad er dine fremtidige behov?
– Har du specifikke processer der skal håndteres?
– Har i tiden til at implementere et nyt system?

Ovenstående giver dig en godt overblik over din virksomhed, og hvad der skal ske de kommende år. På denne måde bliver du klædt på til at kunne udforme en kravspecifikation, som en ERP leverandør kan arbejde udfra.

Hør flere leverandører ad.

Måske har du allerede en ide om hvilken leverandør der skal levere dit system. Men vi anbefaler at man hører flere leverandører ad. På denne måde får du også fleres vurderinger på hvordan de vil gribe dit projekt an.
Når du skal vælge leverandør, kan det være fordelagtigt at overveje en der har erfaring med netop din branche. På denne måde er du sikker på, at din kommende leverandør kan håndtere din virksomheds branche specifikke processer.

Selve implementeringen.

Selve implementeringen er noget din leverandør står for. De sørger for at alle processer bliver implementeret, men sørg for at være i løbende dialog med leverandøren. På denne måde kan du være på forkant, hvis der skulle opstå misforståelser eller behov for dialog om mulige ændringer. Dont be a stranger, og tag aktiv del i implementeringen af dit system.

I hele implementerings fasen, er det vigtigt at du holder dine medarbejdere informeret over hvor langt projektet er.
En del af det, at skulle implementere et nyt ERP system, er også at forberede medarbejderne på det nye system. Når dine medarbejdere er klædt på til ændringen, er det også lettere for dem at tage det nye system i brug.

Efter implementeringen.

Nu skal du til at teste systemet, og sørge for at dine medarbejdere lærer at bruge systemet. Testen skal foretages af flere medarbejdere, der alle har forskellige arbejdsopgaver i virksomheden. På denne måde får de mulighed for at lære systemet at kende, dog skal du overveje at give dine medarbejdere undervisning i systemet. På denne måde lærer de systemet at kende, så de kan håndtere deres daglige opgaver. Jo bedre sine medarbejdere er klædt på til at bruge systemet, dets bedre håndterer de ændringen i deres hverdag.

Har du behov for hjælp?

Det kan være en stor mundfuld at starte et implementerings projekt op, derfor tilbyder vi at stille rådgivere og projektledere til rådighed. Disse har mange års erfaring med ERP systemer, og kan guide dig, så projektet bliver en succes.
Support

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.