Implementering af et ERP-system

implementering af ERP

Når implementering af et ERP-system skal foregå, så er der mange ender, der skal samles ét sted – og det er vigtigt, at du har sat nok tid og ressourcer af til det. I dette blogpost vil vi gennemgå nogle af de elementer, der hører med til implementeringen af et ERP-system.

Vælg det rigtige system

Det hele starter, når du skal til at vælge nyt ERP-system; Det er vigtigt at du får valgt det system, der passer til din virksomhed, og at du ikke går på kompromis med prisen. Når du skal til at vælge system, er der nogle overvejelser du bør gøre dig:


– Hvad er dine behov?
– Hvad er dine fremtidige behov?
– Har du specifikke processer, der skal håndteres?
– Har I tiden til at implementere et nyt system?

Ovenstående giver dig en godt overblik over din virksomhed, og hvad der skal ske de kommende år. På denne måde bliver du klædt på til at kunne udforme en kravspecifikation, som en ERP-leverandør kan arbejde ud fra.

Snak med flere leverandører

Måske har du allerede en ide om hvilken leverandør, der skal levere dit system. Men vi anbefaler at du snakker med flere leverandører, så du på den måde, får du fleres vurderinger på, hvordan de vil gribe dit projekt an.
Når du skal vælge leverandør, kan det være en fordel at vælge en leverandør, der har erfaring med lige netop din branche. På denne måde er du sikker på, at din kommende leverandør kan håndtere de specifikke processer, der kan være i den branche, du er i.

Selve implementeringen

Selve implementeringen er noget din leverandør står for – de sørger for at alle processer bliver implementeret, og det kan være en god idé, at sørg for løbende at være i dialog med leverandøren. På denne måde kan du være på forkant, hvis der skulle opstå misforståelser eller behov for dialog om mulige ændringer – det er vigtigt at tage aktiv del i implementeringen af dit system.

I hele implementeringsfasen er det vigtigt, at du holder dine medarbejdere informeret over hvor langt projektet er.
En del af det, at skulle implementere et nyt ERP system, er også at forberede medarbejderne på det nye system. Når dine medarbejdere er klædt på til ændringen, er det også lettere for dem at tage det nye system i brug.

Efter implementeringen

Nu skal du til at teste systemet og sørge for, at dine medarbejdere lærer at bruge systemet. Testen skal foretages af flere medarbejdere, der alle har forskellige arbejdsopgaver i virksomheden – på denne måde får de mulighed for at lære systemet at kende. Dog skal du overveje at give dine medarbejdere undervisning i systemet, så de lærer systemet at kende og kan håndtere deres daglige opgaver. Jo bedre dine medarbejdere er klædt på til at bruge systemet, dets bedre håndterer de ændringen i deres hverdag.

Har du behov for hjælp?

Det kan være en stor mundfuld at starte et implementeringsprojekt op, derfor tilbyder vi at stille rådgivere og projektledere til rådighed. Vores konsulenter hos Periti har mange års erfaring med ERP-systemer, og kan guide dig, så projektet bliver en succes.
D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.