Uniconta’s 90 opdatering – Læs mere her

Pertiti er Uniconta partner

I Marts kom Uniconta med sin nyeste opdatering. Denne har flere nye muligheder med sig. Du kan læse nogle af dem her.
Derudover kan du læse hvad hele opdateringen indeholder her: https://www.uniconta.com/da/nyheder/update/uniconta-update-90/

Nogle af opdateringerne er:

Repræsentationsmoms:
Den måde, som C5 beregner repræsentationsmoms på, er ved at have et felt ”Moms fritaget”. Det understøtter vi nu i Uniconta. Feltet står til 75% i C5. Herved oplever C5 brugere ikke at der er en øredifference i forhold til, hvordan Uniconta gør det ved at bruge 5,26 %. Den nye import af C5 vil nu importere ”Moms fritaget”.

Brugtmoms
Brugtmoms er en momsberegning, hvor man kun skal beregne moms af fortjenesten. Det benyttes bl.a. ved salg af brugte biler, motorcykler og cykler. Man opretter en udgående moms, og sætter hak i feltet ”brugtmoms”. Momsgrundlaget vil nu blive beregnet som forskellen mellem kostværdien og salgsværdien. Men skal oprettet et varenummer til salget. Her kan man så enten sætte en kostpris på varekortet, eller indtaste den på ordrelinjen.

Eksport af regnskabsdata
Den nye Bogføringslov foreskriver, at man skal kunne eksportere regnskabsdata. Det gøres under menuen ”Revisionsaktiviteter”. I den forbindelse har vi oprettet den nye ”Standardkontoplan”. Man skal så på sine konti i kontoplan henvise til en konto i ”standardkontoplanen”, og så vil Uniconta danne eksporten med standardkontoplanens kontonumre. Flere konti kan godt henvise til samme standardkonto, da saldi så vil blive aggregeret.

Bankkonti i udlandsvaluta
Hvis en bankkonto er stemplet med en valutakode, vil feltet ”Saldo valuta” på kontoplanen nu være den ”rigtige” saldo i valuta. Før var det dagskursen ganget med saldoen i firmavalutaen. Benyttes denne konto som ”sporingskonto” i kassekladden, så vil den løbende saldo nu også være i valutaen fra kontoen.

To systemkonti til manuel moms
Vi har nu tilføjet to systemkonti: ”Manuelt Indgående moms” og ”Manuelt Udgående moms”. Saldoen på disse konti i en momsperiode, vil blive medtaget i momsrapporten.

Integration til Aiia Data
Aiia er en bankløsning, der skaber en forbindelse mellem banken og Uniconta. 
Med Aiia bankløsningen kan Uniconta nu hente bankposteringer automatisk ind i bankafstemningen fra over 3.000 banker i hele Europa, herunder de fleste danske banker.

Rente & Rykker
Vi har forbedret ”Rente & Rykker” rigtig meget. Nu gemmer Uniconta ”sidste rykker kode” på posten, og når man så danner en ny rykker, får den automatisk ”næste rykker kode”. Den nye værdi vil først blive indsat i et nyt felt: ”Ny advarsel”, og den viser så, hvad den nye rykkerkode vil blive.

Samtidig virker det felt også således, at det kun er de poster med en værdi i ”Ny advarsel”, som vil blive rykket.

Vi har også lavet et log-kartotek over rykkere, hvor man kan genudskrive en rykker. I ”slå funktioner til/fra” er der desuden lavet en mulighed for at slå ”Rente & Rykker” fra, da der nu er en del menupunkter til rykker-loggen. Loggen opdateres når man enten trykker ”Send” eller ”Print”.

Projekt – Forkalkulation
Der er lavet skærmbillede med en træstruktur, som er meget velegnet til opbygning af en forkalkulation til et projekt. Træstrukturen kan være uendelige dyb. I toppen af en node, opretter man en ”Overskrift”, og den vil så vise summen af alt det, der ligger under den. Man kan disable en node, og så vil alle linjer under den, også blive slået fra.

Projekt – Udskriv tilbud
Uniconta kan nu udskrive et tilbud fra budgetlinjerne.

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.