AX 2009 vs. Dyn 365 F&O

ax 2009 vs dyn365

Den nye dreng i klassen er Dyn365 F&O – men kører du stadig med en AX09, behøver du ikke bekymre dig!

AX09 kan stadig køre, og der findes flere virksomheder, der kan hjælpe dig med at tilpasse den. Men går du med overvejelser om et større ERP-projekt, evt. en opgradering, så kan du overveje om din AX09 skal opgraderes til en Dyn365.

Men inden du når så langt er det vigtigt, at du tager et skridt tilbage, og ser på hvad din virksomheds mål er. På den måde får du et reelt billede af din virksomhed, og hvilke behov den har.

Forskellene på de to systemer

De primære forskelle er, at Dyn365 gemmer data i skyen, og AX2009 gemmer data på nogle fysiske servere. Derudover er AX09 en on premise løsning, hvilket betyder at det er et program, der bliver installeret på din pc. Med Dyn365 kan du tilgå dit system via en browser, så du har adgang til dit system, så længe du har adgang til internettet.

På billedet herunder kan du se hvad forskellen på de to systemer primært er bl.a. i forhold til licenser, brugerflader mm.

AX 2009 vs Dyn 365

Du skal ikke gøre det uden et reelt behov

Det er et større projekt at skulle lave en opgradering, og du skal være forberedt på at komme til at lægge en del arbejde i projektet selv.

Så hvis din holdning er, at “det kunne måske være meget rart at få opgraderet vores AX09”, så skal du ikke gøre det. Men i stedet se på hvorfor du tænker der er behov for en opgradering. Måske kan det så i stedet klares med nogle tilpasninger, som får systemet til at fungere optimalt igen.

Men kan du derimod se på jeres fremtidsmål, at I vokser og får behov for mere funktionalitet, så er det værd at overveje en opgradering. Projektet kan tage noget tid og være omkostningsrigt, men det får du tilbage i sidste ende, da et skift eller opgradering skal gøre din hverdag meget nemmere.

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.