Hvad koster det at implementere et ERP system?

Hvad koster det at implementere et ERP system?

Det er det spørgsmål vi oftest bliver stillet. For ja hvad koster et ERP projekt egentlig. Det er svært at svare på, da det varierer fra virksomhed til virksomhed. Men i dette indlæg vil vi give dig en forståelse af hvorfor projekterne koster hvad de koster og hvilke elementer man skal igennem når man skal have et ERP system.

Systemernes størrelse og antal brugere

Prisen på et ERP system varierer alt efter hvilke behov din virksomhed har.
De faktorer der spiller ind på prisen:
– Antal brugere / licenser
– Behov for special tilpasning. Dvs. at standard systemet ikke er tilstrækkeligt
– Størrelsen på systemet. Dvs. antal moduler
– Tiden det tager at “kortlægge” jeres virksomhed
– Den tid i selv skal ligge, for at komme igang

Skal du til og igang med et ERP projekt, så se denne video, om hvordan man undgår mislykkede ERP projekter.

“Kortlægning” af virksomheden

Når et ERP projekt skal til og igang, så skal leverandøren til at sætte sig ind i jeres virksomhed. De skal have en forståelse for jeres processer og arbejdsgange.
Den viden får de ved at observere virksomheden og snakke med medarbejderne. Hvordan udfører de diverse arbejdsopgaver og har de nogle ting de godt kunne tænke sig, foregik anderledes. Alt dette bliver skrevet ned og taget med når det skal besluttes hvilket system vil være ideelt. Imens konsulenten sætter sig ind i jeres virksomhed, bliver denne også klogere på jeres behov. Måske forventer i stor vækst, eller at skulle have systemet til at fungere i udlandet også. Disse behov kommer med i overvejelsen om hvilket system i skal have.

Er standarden nok?

Idag er ERP systemerne blevet så udviklede at de fleste virksomheder kan klare sig med standard systemet. Standard systemerne har blandt andet moduler som kan håndtere finans, produktion, projekt, lager, logistik og HR. De fleste virksomheder har behov for disse moduler, og skulle der være behov for andre – vil konsulenten finde et system der indeholder dem.
Har din virksomhed specielle behov, eller specielle processer der skal implementeres, så er det vigtigt at det er muligt at lave special byggede moduler og funktionalitet til dit nye system.

Det der koster er når at systemerne skal tilpasses til jeres virksomhed. Der ligger mange arbejdstimer i tilpasningerne og jo mere specifik tilpasningen er, jo længere tid tager det. Men dette skal ikke skræmme dig væk fra at starte et ERP projekt op. For selvfølgelig skal systemet været tilpasset til din virksomhed, men sørg for at den konsulent / konsulent firma har en politik for special tilpasninger og at prisen på dette ikke er vanvittigt højt.

Står du og overvejer at starte på et ERP projekt, så kan du overveje at læse dette indlæg, hvor vi forklarer hvilke overvejelser du bør have inden du går igang med projektet.

Den store eller lille leverandør?

Ja hvilken skal du vælge. Det store ERP firma, som har mange medarbejdere og flere forskellige specialister, eller det mindre ERP firma, som har få medarbejdere, som alle er specialister.
Vi vil give dig et indblik i hvad forskellen på de to slags firmaer er, så du kan vælge det der passer bedst til dine behov. Allerede fra starten.

De store ERP virksomheder har flere medarbejdere, så der vil være flere der kan arbejde på dit projekt. Men når der er flere medarbejdere og afdelinger, så er der flere der skal have en løn. Derudover kan du risikere at det er forskellige mennesker der håndterer dit projekt. Den der sælger systemet, er ikke den medarbejder der er ansvarlig for det mm.
I de mindre ERP virksomheder, er det typisk den, der har solgt dig systemet, også den der kommer til at sidde ud opsætte systemet. I den lille virksomhed er prisen på ERP projektet typisk også lavere end de store virksomheder, fordi der ikke er nær så mange der skal have en løn.

Men det kommer også meget an på din virksomheds størrelse og kompleksitet. Vores generelle anbefaling er altid at, du skal hente tilbud ind fra flere forskellige leverandører. På den måde kan du se hvilke der tager dit projekt seriøst, og hvad det koster.

Support

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.