Hvad er ERP-løsninger?

Hvad er ERP løsninger

ERP-løsninger kan indeholde flere forskellige ting, i flere forskellige størrelser. Størrelsen og mængden af indhold afhænger af de behov, din virksomhed har. Har du en mindre konsulentvirksomhed, så vil de ERP-løsninger, du har behov for, ikke være så store som en produktionsvirksomheds.

Hvad kan et ERP-system så indeholde?

ERP-systemet indeholde de moduler, du har behov for i din virksomhed. Og skulle din virksomhed have specifikke processer, så kan modulerne tilpasses til at håndtere processerne. Alt efter hvor stort et ERP-system du har, eller skal have, så indeholder de flere forskellige moduler. Dog er disse essentielle i de fleste systemer:
– Finans
– HR
– Marketing og salg
– CRM
– Projekt

ERP-løsninger er derfor et system, der indeholder de moduler, og som er tilpasset til din virksomheds behov.

Et praktisk eksempel

Vi har opsat et ERP-system til en kunde, som har en stor produktion. De har fået opsat systemet så det kan håndtere hele virksomheden, og samtidig gøre datadelingen mellem afdelingerne let.

Sælgerne kan tilrettelægge deres dag og oprette ordrene i systemet. Derudover kan deres produktionsmedarbejdere tilgå opgaverne direkte på computerne ude i produktionen, og registrere den tid, de har brugt på opgaverne. Når ordrene er færdige, bliver de lagt klar til levering -her kan systemet bestille fragten og sende oplysningerne til kunden.

Alt dette foregår ude i produktionen og inde i administrationen kan medarbejderne følge ordrene, hvor meget tid der er brugt på dem og om der har været problemer. Systemet har gjort administrationen meget lettere, da medarbejderne har adgang til at den data, de har behov for.

Selvom virksomheden har fordoblet deres indtjening, så har de ikke haft behov for at hyre flere administrative medarbejdere, da systemet har kunne klare en stor del af arbejdet. Den økonomiansvarlige skal blot tjekke de fakturaer systemet har udformet, og så tjekke betalingerne i banken.
D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.