Hvad er ERP?

Systemet til hele din virksomhed din produktion  administrationen

Hvad er ERP? - Enterprise ressource planning

ERP er et stykke software, som samler hele din virksomheds aktiviteter i ét program: salg, ordrebehandling, plukkelister, indkøb, produktion, lagerstyring, forsendelse/logistik, fakturering osv.

Mere end et økonomi- eller regnskabssystem

Mange omtaler også ERP-systemet som Økonomisystem eller regnskabssystem – men ERP er langt mere omfattende, og fokuserer på langt mere end økonomi, salg og bogføring.

Til webshops, produktionsvirksomheder og alt derimellem

ERP-systemet kan håndtere dine aktiviteter fra første kontakt med kunden til afslutning af projekt og fakturering i ét og samme program. Og det er uanset om du er konsulent, har en webshop, en produktionsvirksomhed, en håndværkerforretning eller noget der midt i mellem.

Langt de fleste ERP-systemer kan tilpasses til lige netop din virksomhed og behov. F.eks. vil mange produktionsvirksomheder have behov for automatisere forskellige processer i virksomhedens flow, hvor en konsulent- eller servicevirksomhed kan have behov for andre funktioner som eksempelvis CRM og projektstyring.

Mindre ressourcespild – mere omsætning

Et ERP-system betegnes også som et forretningssystem, der er hjertet i en virksomhed og som er fundamentet, der samler langt de fleste af virksomhedens processer.

Er dit ERP-system opsat korrekt, kan det spare din virksomhed for mange penge. Vi har flere kunder, der har kunnet reducere deres produktionstid, formindske ressourcespild og stadig kunnet håndtere en fordobling af omsætningen, fordi deres forretningssystem skabte et bedre flow mellem de forskellige aktiviteter, der kunne automatiseres og dermed frigive tid til at håndtere andre opgaver.

Forskellige ERP-systemer

Der findes mange forskellige systemer, og hvilket der er det rigtige for dig, afhænger af din virksomhed, behov og forventninger til vækst og udvikling. Herunder kan du se et par eksempler på nogle af de systemer, der findes, og som vi arbejder med som uvildige ERP-rådgivere.

Systemerne vi ofte arbejder med

Microsoft AX

Nu Dynamics 365 F&O

Dynamics 365 F&O

Dynamics 365 er Microsofts nye flagskib og er nemt at tilpasse til virksomhedernes behov.
Læs mere

Microsoft NAV

Nu Dynamics 365 Business Central

Business Central

NAV'en er det godt system til en mellemstor virksomhed, da dets funktioner er tilpasset hertil.
Læs mere

Uniconta

Arvtageren fra C5

Uniconta

Uniconta minder om Microsofts ERP systemer, og er derfor også meget brugervenligt.
Læs mere

Microsoft XAL

Forgængeren

XAL

XAL er et ældre system, som stadig kan tilpasses til virksomheders behov.
Læs mere

Book et uforpligtende møde

Den første time er gratis.

Systemet kan håndtere hele virksomheden

Der findes mange moduler til systemet, og der kan også tilføjes elementer der passer til din virksomheds processer. Modulerne blandt andet er i ERP systemet:
– Administration
– Logistik
– Produktion
– HR
– Salg
– Projekt
Og mange flere.

Kunne du tænke dig at vide, hvilken forskel et ERP system vil gøre for din virksomhed? Så kontakt os gerne, også hjælper vi dig med at finde den bedste løsning.

Kender du til mulighederne med ERP systemet?

Kunne du tænke dig at høre mere? 💡

Support

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.