Hvad er ERP?

Et system der samler din virksomhed et sted

Systemerne kan skaleres efter din virksomhed

ERP står for Enterprise Resource Planning, og er en software der bruges til at integrere og automatisere forskellige forretningsprocesser i en virksomhed. Systemet kan omfatte funktioner som finans, salg, indkøb, produktion, lagerstyring og HR. Formålet med ERP systemet er at give virksomheden en mere effektiv og sammenhængende måde at håndtere sine arbejdsgange på.

Alt efter systemet, kan det enten tilgåes direkte fra din computer, eller via. cloud tilgang. Dog er de nyere systemer cloud baseret.
ERP systemer kan tilpasses til den enkelte virksomheds behov og størrelse.

ERP systemer kan indeholde flere forskellige moduler, i flere forskellige størrelser. Størrelsen og mængden af indhold afhænger af de behov, din virksomhed har. Har du en mindre konsulentvirksomhed, så vil de ERP løsninger du har behov for, ikke være så store, som til en produktionsvirksomhed.

Hvad kan et ERP system indeholde?

IT-sikkerhed

ERP-systemet indeholder de moduler, du har behov for i din virksomhed.
Og skulle din virksomhed have specifikke processer, så kan modulerne tilpasses til at håndtere disse.
Alt efter hvor stort et ERP-system du har, eller skal have, så indeholder de flere forskellige moduler.

Dog er disse essentielle i de fleste systemer:
– Finans
– HR
– Marketing og salg
– CRM
– Projekt

ERP-løsninger er derfor et system, der indeholder de moduler, og som er tilpasset til din virksomheds behov.

Et praktisk eksempel

Vi har opsat et ERP-system til en kunde, som har en stor produktion. De har fået opsat systemet så det kan håndtere hele virksomheden, og samtidig gøre datadelingen mellem afdelingerne let.

Sælgerne kan tilrettelægge deres dag og oprette ordrene i systemet. Derudover kan deres produktionsmedarbejdere tilgå opgaverne direkte på computerne ude i produktionen, og registrere den tid, de har brugt på opgaverne. Når ordrene er færdige, bliver de lagt klar til levering -her kan systemet bestille fragten og sende oplysningerne til kunden.

Alt dette foregår ude i produktionen og inde i administrationen kan medarbejderne følge ordrene, hvor meget tid der er brugt på dem og om der har været problemer. Systemet har gjort administrationen meget lettere, da medarbejderne har adgang til at den data, de har behov for.

Selvom virksomheden har fordoblet deres indtjening, så har de ikke haft behov for at hyre flere administrative medarbejdere, da systemet har kunne klare en stor del af arbejdet. Den økonomiansvarlige skal blot tjekke de fakturaer systemet har udformet, og så tjekke betalingerne i banken.

Book et uforpligtende møde

Den første time er gratis.

Skal vi komme ud og tage en uforpligtende snak om jeres ERP system? Så book et møde her også kommer en af vores konsulenter ud til jer. På mødet snakker vi om jeres løsning, og hvor i oplever gode ting og/eller udfordringer.

Du kan booke et møde her eller ringe 8630 9302.

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.