Verdensmålene, Industri 4.0 og ERP systemer.

Verdensmål

Mange virksomheder arbejder i disse dage på at digitalisere deres hverdag og processer i henhold til Industri 4.0. Men hvordan digitalisere man sin virksomhed, og hvordan kommer verdensmålene ind i denne sammenhæng. Dette vil vi forsøge at give et indblik i her.
Med kig på Industri 4.0, så fokuserer man blandt andet på, at gøre sammenspillet mellem den digitale verden og den fysiske produktion mere effektiv. Dette kan gøres på mange forskellige måder, og en af disse måder kan være at fokusere på ens virksomheds ERP system. I dag er ERP systemerne så udviklede, at de kan håndtere alt fra løn og HR til produktion og logistik, og stod man at skulle anskaffe sig robotter, så ville systemet også kunne håndtere disse.

I processen mod en mere digitaliseret virksomhed, så er ERP systemet et godt sted at starte. Med et velfungerende ERP system, kan man skabe sig et bedre overblik over de forskellige processer der er i virksomheden, og danne sig et realistiske billede over hvilke ressourcer man har. Derfor bør man overveje, hvad man kan gøre for at ens virksomheds ERP system lever op til ens behov. Måske kræver det blot et opdatering, eller måske er den bedste løsning, at starte forfra med et nyt system.

Verdensmålene.

Sammen med digitaliseringen kommer der også fokus på FN’s verdensmål. Verdensmålene blev udarbejdet af FN i 2015, og spænder bredt, fra blandt andet at bekæmpe sult, til at få innovative virksomheder og industri. Der hvor digitaliseringen kan have en indflydelse, er de verdensmål der omhandler industri og virksomheder. På billedet kan du se, hvilke vi mener digitaliseringen kan have indflydelse på.

Disse 5 mål og delmål, minder på mange måder om hinanden, da de alle har et større eller mindre fokus på ressourcer, forbrug og styring af disse. Derudover opfordrer de også virksomhederne til at arbejde bæredygtigt, også selv om det kan være svært i en travl hverdag.

Hvad kan ERP systemet gøre?

Med nogle tilpasninger til ERP systemet, kan man få dette til at løse nogle af de mål der er opstillet. Du får nogle eksempler her:
– Et ERP system som er fuldt integreret mellem produktion, ressourcer og lager kan styre produktionen effektivt, og sikre at der går mindst muligt til spilde.
– Ved at bruge ressourcerne bedst muligt, og sikre at der går mindst muligt til spilde, så sørger man også for at nedbringe affaldsmængden.

Om ens virksomhed så ikke skulle have en decideret produktion, så kan ERP systemet stadig være med til at sikre at alle ressourcer bliver brugt effektivt og være med til at hele virksomheden løber rundt på en smartere måde.

Så selv om det kan virke lidt uoverskueligt at kaste sig ud i alt det med Industri 4.0, så kan det være meget givende at begynde og overveje hvilke muligheder digitaliseringen kan give, også er det jo rart at man samtidig kan gøre noget for at hjælpe til med verdensmålene.

Du kan læse nogle af vores seneste blogindlæg her

D. 17 September afholder vi gå-hjem-møde om produktionsstyring i ERP systemet.